SkyCash Fintechem Roku 2018!

SkyCash został nagrodzony przez specjalistyczny portal cashless.pl podczas Cashless Fintech Evening by Mastercard. Nagroda w kategorii Fintech Roku została przyznana przez kapitułę konkursu na podstawie analizy przeszło 170 podmiotów z branży fintech.

„Nagroda Fintech Roku 2018 to duże wyróżnienie, ale i potwierdzenie naszych sukcesów i naszej pozycji. Cały czas poszerzamy zakres usług w naszej aplikacji, zawsze staramy się być o krok przed konkurencją. Dzięki temu dostarczamy naszym użytkownikom kompleksowe rozwiązanie nie tylko do podróży, ale również do zarządzania płatnościami za inne usługi, takie jak choćby opłaty za prąd czy ubezpieczenia. To, co nas również mocno wyróżnia na rynku, to status Krajowej Instytucji Płatniczej – podmiotu nadzorowanego przez KNF. Tytuł Fintech Roku to docenienie naszych wysiłków i nagroda za dynamiczny wzrost” – skomentował Tomasz Krajewski, prezes zarządu SkyCash Poland S.A.

Mapa Polskiego Fintechu

Cashless Fintech Evening by Mastercard, wydarzenie organizowane przez redakcję portalu cashless.pl, odbyło się 7 czerwca 2018 roku w Warszawie. Wieczorna gala była zwieńczeniem prac nad projektem Mapy Polskiego Fintechu, prowadzonego wspólnie przez cashless.pl oraz firmę doradczą Accenture.

O aplikacji SkyCash

Z aplikacji SkyCash korzysta już ponad 2 000 000 użytkowników, którzy mają dostęp do biletów kolejowych i komunikacji miejskiej, a także mogą płacić za parkowanie w ponad 50 miastach. Aplikację SkyCash można pobrać za darmo w Google Play i App Store, jak również po wpisaniu w przeglądarce internetowej telefonu adresu skycash.com

Informacja prasowa - SkyCash Fintechem Roku 2018.docx

docx | 232 KB

Prezes SkyCash drugi wśród 50 najbardziej kreatywnych biznesmenów

Tomasz Krajewski, prezes SkyCash, zajął drugie miejsce w rankingu 50 najbardziej kreatywnych w biznesie. Listę osób twórczo rozwijających prowadzone przez siebie firmy już po raz szósty przygotował magazyn Brief.
SkyCash najlepszą polską firmą w regionie EMEA

System płatności mobilnych SkyCash uplasował się na 46. miejscu w rankingu Deloitte Technology Fast 500 EMEA, który wyróżnia najszybciej rozwijające się spółki technologiczne z Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA). Jednocześnie firma przekroczyła 1 mln zarejestrowanych użytkowników i wygrała przetarg na obsługę aglomeracji warszawskiej, największej strefy płatnego parkowania w Polsce.

SkyCash oficjalnym Partnerem Dojazdów na Pol’and’Rock Festival (d. Woodstock)

SkyCash został oficjalnym Partnerem Dojazdów tegorocznego Pol’and’Rock Festival w Kostrzynie nad Odrą, znanego dawniej jako Przystanek Woodstock. Dzięki temu fani jadący na imprezę zyskają wygodny dostęp do biletów, a organizatorzy otrzymają symboliczne 1 zł za każdy sprzedany bilet.