Leć LOT-em ze SkyCash - kupuj bilety lotnicze w aplikacji!

Od grudnia, Użytkownicy SkyCash będą mogli w aplikacji kupić bilety na połączenia Polskich Linii Lotniczych LOT. Rozpoczynające współpracę spółki, przygotowały dla potencjalnych pasażerów specjalne oferty.

SkyCash Poland S.A. i Polskie Linie Lotnicze LOT przygotowały specjalną ofertę dla osób, które za pomocą aplikacji SkyCash kupią bilety lotnicze. W ramach oferty każdy, kto kupi bilet lotniczy od 27 grudnia 2017 r. do 9 stycznia 2018 r., będzie mógł skorzystać z rabatu 10% na połączenia realizowane od 15 lutego 2018 r. z Polski do Unii Europejskiej.
- Rozwijanie SkyCash to nieustanne podnoszenie poprzeczki – mówi Tomasz Krajewski. Wciąż wprowadzamy nowe usługi lub modernizujemy istniejące, ponieważ takie są oczekiwania coraz bardziej mobilnego społeczeństwa. Dzisiaj oddajemy w ręce naszych Użytkowników możliwość kupienia biletów lotniczych w jednym miejscu. – dodaje Krajewski.
Aby móc korzystać z rozwiązania, należy zainstalować w telefonie komórkowym aplikację, która działa na systemach operacyjnych iOS, Android i Windows Phone. Teraz wystarczy uruchomić SkyCash w telefonie, otworzyć ekran główny i kliknąć zakładkę „LOT”. Następnie wpisać miasto, z którego planujemy podróż do miasta docelowego.

SkyCashSkyCash to największy w Polsce system płatności i usług mobilnych dla telefonów komórkowych, pozwalający m.in. w wygodny sposób kupować bilety komunikacji miejskiej i opłacać parkowanie w kilkudziesięciu polskich miastach. Aplikacja umożliwia także kupowanie biletów kolejowych większości polskich przewoźników, w tym PKP Intercity i Przewozów Regionalnych, jak również zakup biletów do kina, wypłacanie gotówki z bankomatów bez użycia karty oraz natychmiastowe przelewy pomiędzy użytkownikami i płatności za domowe rachunki. Wszystkie transakcje są zabezpieczone na poziomie bankowości mobilnej i kart płatniczych. W 2014 roku, SkyCash otrzymał nagrodę Złoty Bell w konsumenckiej kategorii „Aplikacja roku 2013”. Usługa mobiParking została natomiast uhonorowana nagrodą Lokalizator Roku 2014, przyznaną w kategorii aplikacji dla kierowców, w ramach konferencji Navigation Trends for Drivers. W październiku 2015 r. firma zajęła pierwsze miejsce w Polsce oraz drugie w Europie w Deloitte Technology Fast 50 - rankingu najszybciej rozwijających się firm technologicznie innowacyjnych w Europie Środkowej. Sukces został powtórzony w rankingu Deloitte Technology Fast 500 EMEA, gdzie SkyCash uplasował się na 46 miejscu, zajmując jednocześnie najwyższą pozycję spośród wszystkich polskich spółek, które znalazły się w zestawieniu. W marcu 2016 r. Tomasz Krajewski, prezes spółki, znalazł się na drugim miejscu w przygotowanym przez magazyn Brief rankingu 50 najbardziej kreatywnych w biznesie.

Polskie Linie Lotnicze LOT to nowoczesny przewoźnik łączący Nową Europę ze światem. Dla ponad 6,5 mln pasażerów rocznie zapewnia najkrótszą i najbardziej komfortową podróż w blisko 80 kierunkach na świecie przez Warszawę, czyli konkurencyjny hub dający możliwość szybkiej przesiadki. Jako jedyny przewoźnik w regionie oferuje bezpośrednie rejsy dalekodystansowe do portów w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Chinach, Japonii, Korei Południowej i Singapurze. LOT konsekwentnie zwiększa częstotliwość i poprawia ofertę na tych kierunkach, wzmacniając tym samym pozycję lotniczego lidera Europy Środkowo-Wschodniej. Jako jedyny przewoźnik wszystkie połączenia dalekiego zasięgu obsługuje Boeingami 787 Dreamliner, najnowocześniejszymi szerokokadłubowymi samolotami świata. LOT to przede wszystkim pełni pasji i pozytywnej energii eksperci: wśród nich należący do czołówki światowego lotnictwa piloci, często mistrzowie w różnych dziedzinach sportów lotniczych. LOT jest dziś wśród linii lotniczych na świecie jednym z przewoźników z największym doświadczeniem, który w 2019 r. będzie obchodzić 90. rocznicę powstania. LOT jest także najbardziej międzynarodową polską marką. O jej znaczeniu świadczą liczne nagrody przyznawane przez organizacje branżowe i media, a przede wszystkim rosnąca z każdym rokiem popularność wśród pasażerów.