Już 2 miliony transakcji w SkyCash w październiku!

Już 2 miliony transakcji w SkyCash w październiku!

Blisko rok po odnotowaniu przez spółkę miliona transakcji, Skycash może się pochwalić podwojeniem tej liczby - w październiku br. użytkownicy aplikacji dokonali ponad 2 mln transakcji.

SkyCash, od momentu powstania, jest uniwersalnym rozwiązaniem, oferującym platformę do płatności za różne, uzupełniające się usługi. Jako pierwsze w aplikacji pojawiły się przelewy na numer telefonu, do których wkrótce dołączyły m.in. bilety komunikacji miejskiej, wypłaty gotówki z bankomatów, doładowania GSM, płatności za parkowanie i bilety kinowe.
Dzisiaj aplikacja pozwala między innymi w wygodny sposób kupować bilety komunikacji miejskiej i opłacać parkowanie w kilkudziesięciu polskich miastach, umożliwia także m.in. kupowanie biletów kolejowych większości polskich przewoźników (w tym PKP Intercity i Przewozów Regionalnych), zakup biletów do kina, wypłacanie gotówki z bankomatów bez użycia karty oraz natychmiastowe przelewy pomiędzy użytkownikami, ubezpieczenia, a także płatności za domowe rachunki. Firma SkyCash należy do elitarnej grupy podmiotów licencjonowanych i nadzorowanych przez Komisję Nadzoru Finansowego, posiadając status Krajowej Instytucji Płatniczej.
Najwięcej transakcji - ponad 40% - przypada na bilety komunikacji miejskiej. Pod względem liczby sprzedanych biletów, udział aplikacji SkyCash w całym rynku utrzymuje się na poziomie ponad 50%.
- Dzisiejszy sukces SkyCash to konsekwencja zaangażowania całego zespołu, który z zapałem od 7 lat rozwijają aplikacje. Cieszymy się, że rok do roku podwajamy liczbę transakcji. Wierzymy, że stać nas na jeszcze więcej. - mówi Tomasz Krajewski, prezes SkyCash. - W najbliższych miesiącach wprowadzimy dla naszych Użytkowników kilka zmian w aplikacji. Jesteśmy przekonani, że zostaną one odebrane pozytywnie, co pozwoli na jeszcze szybszy rozwój SkyCash - dodaje Krajewski.
Rosnącą popularnością wśród osób korzystających ze SkyCash cieszy się usługa mobiParking, która jest dostępna już w ponad 90% stref płatnego parkowania w Polsce. Z rozwiązania korzystają zarówno użytkownicy prywatni, jak i firmy dysponujące flotami pojazdów. Coraz więcej transakcji realizowanych za pomocą aplikacji przypada na bilety kolejowe.

SkyCash to największy w Polsce system płatności i usług mobilnych dla telefonów komórkowych, pozwalający m.in. w szybki i wygodny sposób kupować bilety komunikacji miejskiej i opłacać parkowanie w polskich miastach. Aplikacja umożliwia także kupowanie biletów kolejowych wielu polskich przewoźników, w tym PKP Intercity i Przewozów Regionalnych, jak również zakup biletów do kina, wypłacanie gotówki z bankomatów bez użycia karty oraz natychmiastowe przelewy pomiędzy użytkownikami i płatności za domowe rachunki. Wszystkie transakcje są zabezpieczone na poziomie bankowości mobilnej i kart płatniczych. W 2014 roku, SkyCash otrzymał nagrodę Złoty Bell w konsumenckiej kategorii "Aplikacja roku 2013". Usługa mobiParking została natomiast uhonorowana nagrodą Lokalizator Roku 2014, przyznaną w kategorii aplikacji dla kierowców, w ramach konferencji Navigation Trends for Drivers. W październiku 2015 r. firma zajęła pierwsze miejsce Polsce oraz drugie w Europie w Deloitte Technology Fast 50 - rankingu najszybciej rozwijających się firm technologicznie innowacyjnych w Europie Środkowej. Sukces został powtórzony