SkyCash rozszerza ofertę mikroubezpieczeń

Od maja w aplikacji SkyCash można ubezpieczyć się na czas podróży komunikacją miejską, a także bezpiecznie pozostawić samochód. Teraz SkyCash rozszerza ofertę mikroubezpieczeń o ubezpieczenia NNW w kolejach samorządowych. Składka NNW pasażera na czas podróży kosztuje od 49 gr. Klient płaci za ubezpieczenie tylko na czas korzystania z usługi zakupionej za pośrednictwem aplikacji.

Podróżuj bezpiecznie to ubezpieczenie NNW pasażera na czas podróży pociągami samorządowymi. Użytkownik aplikacji, który wykupi ochronę na czas swojej podróży, może liczyć na aż 6 tys. zł zwrotu kosztów leczenia następstw nieszczęśliwych wypadków oraz 100 zł za każdy dzień pobytu w szpitalu.
- W SkyCash stale staramy się dostosować do potrzeb naszych Użytkowników. Dzięki rozszerzeniu usługi mikroubezpieczeń również na pociągi samorządowe, zapewniamy im kompleksowy, prosty i szybki sposób na zadbanie o swoje bezpieczeństwo podczas podróży. Do tego proces zakupu ubezpieczeń jest intuicyjny, a opłata realizowana za pośrednictwem dostępnych form płatności – portmonetki SkyCash lub karty kredytowej – mówi Tomasz Krajewski, prezes SkyCash.
Wysokość składki uzależniona jest od ceny biletu. Jeżeli kosztuje on mniej niż 5 zł, składka wynosi 49 groszy. Przy cenie biletu między 5 a 10 zł składka rośnie do 99 groszy, a przy biletach powyżej 10 zł wynosi 1,99 zł.
SkyCash to największy w Polsce system płatności i usług mobilnych dla telefonów komórkowych, pozwalający m.in. w szybki i wygodny sposób kupować bilety komunikacji miejskiej i opłacać parkowanie w polskich miastach. Aplikacja umożliwia także kupowanie biletów kolejowych wielu polskich przewoźników, w tym PKP Intercity i Przewozów Regionalnych, jak również zakup biletów do kina, wypłacanie gotówki z bankomatów bez użycia karty oraz natychmiastowe przelewy pomiędzy użytkownikami i płatności za domowe rachunki. Wszystkie transakcje są zabezpieczone na poziomie bankowości mobilnej i kart płatniczych. W 2014 roku, SkyCash otrzymał nagrodę Złoty Bell w konsumenckiej kategorii „Aplikacja roku 2013”. Usługa mobiParking została natomiast uhonorowana nagrodą Lokalizator Roku 2014, przyznaną w kategorii aplikacji dla kierowców, w ramach konferencji Navigation Trends for Drivers. W październiku 2015 r. firma zajęła pierwsze miejsce Polsce oraz drugie w Europie w Deloitte Technology Fast 50 - rankingu najszybciej rozwijających się firm technologicznie innowacyjnych w Europie Środkowej. Sukces został powtórzony w rankingu Deloitte Technology Fast 500 EMEA, gdzie SkyCash uplasował się na 46 miejscu, zajmując jednocześnie najwyższą pozycję spośród wszystkich polskich spółek, które znalazły się w zestawieniu.

SkyCash rozszerza ofertę mikroubezpieczeń

Jeden bilet - 12 województw

temu

Od 1 sierpnia 2017 r. w aplikacji SkyCash dostępny jest kolejowy „Wspólny bilet samorządowy”. Uprawnia on do nieograniczonej liczby przejazdów we wszystkich pociągach uruchamianych przez przewoźników: Koleje Mazowieckie, Warszawską Kolej Dojazdową, Koleje Śląskie, Koleje Małopolskie, Arrivę, Koleje Wielkopolskie, Koleje Dolnośląskie i Łódzką Kolej Aglomeracyjną.
Gliwice parkują ze SkyCash

temu

Od 1 sierpnia 2017 roku, w Gliwicach będzie można wygodnie opłacić parkowanie samochodu za pomocą telefonu komórkowego. Działająca w ramach SkyCash usługa mobiParking jest już dostępna w blisko 60 polskich miastach. Rozwiązanie obejmuje swoim zasięgiem ponad 90 proc. wszystkich stref płatnego parkowania w kraju i oferuje funkcję płacenia za faktyczny czas parkowania, z której obecnie korzysta większość użytkowników systemu.

temu

W Polsce z płatności telefonem korzystają już miliony osób

Polacy coraz chętniej płacą smartfonem nie tylko za drobne zakupy, lecz także za bilety komunikacji miejskiej, parkingi czy polisy ubezpieczeniowe. Częściej przelewają w ten sposób pieniądze na konto znajomych. Rynek odpowiada na to nowymi usługami i coraz szerszą ofertą.