Jeden bilet - 12 województw

Informacja prasowa, Warszawa, 1 sierpnia 2017 r.

Jeden bilet - 12 województw

Od 1 sierpnia 2017 r. w aplikacji SkyCash dostępny jest kolejowy „Wspólny bilet samorządowy”. Uprawnia on do nieograniczonej liczby przejazdów we wszystkich pociągach uruchamianych przez przewoźników: Koleje Mazowieckie, Warszawską Kolej Dojazdową, Koleje Śląskie, Koleje Małopolskie, Arrivę, Koleje Wielkopolskie, Koleje Dolnośląskie i Łódzką Kolej Aglomeracyjną.

„Wspólny bilet samorządowy” to pierwsza tego typu oferta kolejowa w Polsce. Bilet w cenie 38 złotych ważny jest 24 godziny. Można na nim podróżować na 62 liniach, obsługujących ponad 950 stacji na terenie 12 województw. Będzie on dostępny za pośrednictwem aplikacji mobilnej SkyCash oraz Małopolskiej Karty Aglomeracyjnej. Z tą różnica, że na takim bilecie pasażer będzie mógł teraz pojechać znacznie dalej, bo będzie on honorowany przez pozostałych przewoźników samorządowych. Szczegółowe informacje dotyczące biletu można znaleźć w regulaminach przewoźników.

- Mobilne bilety stały się już standardem w ofercie polskich przewoźników kolejowych. Ich udział wśród transakcji realizowanych przy użyciu naszej aplikacji rośnie niezmiennie od kilku lat. - mówi Piotr Bochenek, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu SkyCash. – Mamy nadzieję, że dzięki takiej inicjatywie Polacy zaczną więcej podróżować pociągami - my chcemy im ułatwić podróżowanie po całej Polsce z telefonem w ręku. – dodaje Bochenek.

SkyCash to największy w Polsce system płatności i usług mobilnych dla telefonów komórkowych, pozwalający m.in. w szybki i wygodny sposób kupować bilety komunikacji miejskiej i opłacać parkowanie w polskich miastach. Aplikacja umożliwia także kupowanie biletów kolejowych wielu polskich przewoźników, w tym PKP Intercity i Przewozów Regionalnych, jak również zakup biletów do kina, wypłacanie gotówki z bankomatów bez użycia karty oraz natychmiastowe przelewy pomiędzy użytkownikami i płatności za domowe rachunki. Wszystkie transakcje są zabezpieczone na poziomie bankowości mobilnej i kart płatniczych. W 2014 roku, SkyCash otrzymał nagrodę Złoty Bell w konsumenckiej kategorii „Aplikacja roku 2013”. Usługa mobiParking została natomiast uhonorowana nagrodą Lokalizator Roku 2014, przyznaną w kategorii aplikacji dla kierowców, w ramach konferencji Navigation Trends for Drivers. W październiku 2015 r. firma zajęła pierwsze miejsce Polsce oraz drugie w Europie w Deloitte Technology Fast 50 - rankingu najszybciej rozwijających się firm technologicznie innowacyjnych w Europie Środkowej. Sukces został powtórzony w rankingu Deloitte Technology Fast 500 EMEA, gdzie SkyCash uplasował się na 46 miejscu, zajmując jednocześnie najwyższą pozycję spośród wszystkich polskich spółek, które znalazły się w zestawieniu.

SkyCash rozszerza ofertę mikroubezpieczeń

Od maja w aplikacji SkyCash można ubezpieczyć się na czas podróży komunikacją miejską, a także bezpiecznie pozostawić samochód. Teraz SkyCash rozszerza ofertę mikroubezpieczeń o ubezpieczenia NNW w kolejach samorządowych. Składka NNW pasażera na czas podróży kosztuje od 49 gr. Klient płaci za ubezpieczenie tylko na czas korzystania z usługi zakupionej za pośrednictwem aplikacji.
SkyCash rozszerza ofertę mikroubezpieczeń

Gliwice parkują ze SkyCash

Od 1 sierpnia 2017 roku, w Gliwicach będzie można wygodnie opłacić parkowanie samochodu za pomocą telefonu komórkowego. Działająca w ramach SkyCash usługa mobiParking jest już dostępna w blisko 60 polskich miastach. Rozwiązanie obejmuje swoim zasięgiem ponad 90 proc. wszystkich stref płatnego parkowania w kraju i oferuje funkcję płacenia za faktyczny czas parkowania, z której obecnie korzysta większość użytkowników systemu.