Prezes SkyCash drugi wśród 50 najbardziej kreatywnych biznesmenów

Tomasz Krajewski, prezes SkyCash, zajął drugie miejsce w rankingu 50 najbardziej kreatywnych w biznesie. Listę osób twórczo rozwijających prowadzone przez siebie firmy już po raz szósty przygotował magazyn Brief.

7 marca 2016 roku, podczas finałowej gali, ogłoszono zwycięzców szóstej edycji rankingu 50 najbardziej kreatywnych w biznesie. Co roku redakcja magazynu Brief wyróżnia osoby stojące za sterami firm, które wyróżniają się nieszablonowym myśleniem i podejściem do biznesu. Pod uwagę brane są przedsiębiorstwa różnej wielkości, które dzięki twórczej postawie menedżerów wyprzedzają działania konkurencji. Tomasz Krajewski, prezes SkyCash Poland S.A, trafił do rankingu po raz pierwszy, zajmując w nim wysoką, drugą pozycję. Funkcję prezesa Tomasz Krajewski pełni w SkyCash od blisko dwóch lat. Pod jego rządami firma wkroczyła w etap najszybszego w swojej historii rozwoju, czego pierwszym sygnałem było nawiązanie współpracy z PKP Intercity. Pod koniec grudnia 2014 r. SkyCash odnotował pierwszy milion pobrań aplikacji, a już dziewięć miesięcy później wynik ten został podwojony. Firma jest obecnie największym polskim systemem płatności przez komórkę, działającym w kilkudziesięciu miastach na terenie całego kraju. Znalazło to odzwierciedlenie m.in. w ogłoszonym pod koniec ubiegłego roku Deloitte Technology Fast 500 EMEA – rankingu najszybciej rozwijających się spółek technologicznych z Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA). SkyCash zajął w nim 46. miejsce, będąc jednocześnie jedyną polską firmą w pierwszej 50. zestawienia.
– Rozwijanie SkyCash to nieustanne podnoszenie poprzeczki – mówi Tomasz Krajewski. Wciąż wprowadzamy nowe usługi lub modernizujemy istniejące, ponieważ takie są oczekiwania coraz bardziej mobilnych użytkowników. Jednocześnie rozbudowujemy sieć partnerów, którzy przychodzą do nas coraz chętniej, ponieważ SkyCash stał się w Polsce symbolem płatności mobilnych – dodaje.
Stanowiąca serce SkyCash aplikacja mobilna jest stale rozwijana o dodatkowe funkcje, przy czym źródłem wielu z nich są sugestie samych użytkowników. W ostatnim czasie firma udostępniła m.in. możliwość dokonywania mniejszych transakcji bez konieczności autoryzowania ich kodem PIN. Całkowitej przebudowie uległa też najpopularniejsza obecnie usługa mobiParking, która pozwala regulować należność za parkowanie w blisko 40 polskich miastach. Spośród licznych zmian na pierwszy plan wysuwa się możliwość uruchomienia postoju za pomocą zaledwie dwóch dotknięć ekranu telefonu.

SkyCash Fintechem Roku 2018!

temu

SkyCash został nagrodzony przez specjalistyczny portal cashless.pl podczas Cashless Fintech Evening by Mastercard. Nagroda w kategorii Fintech Roku została przyznana przez kapitułę konkursu na podstawie analizy przeszło 170 podmiotów z branży fintech.
SkyCash najlepszą polską firmą w regionie EMEA

temu

System płatności mobilnych SkyCash uplasował się na 46. miejscu w rankingu Deloitte Technology Fast 500 EMEA, który wyróżnia najszybciej rozwijające się spółki technologiczne z Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA). Jednocześnie firma przekroczyła 1 mln zarejestrowanych użytkowników i wygrała przetarg na obsługę aglomeracji warszawskiej, największej strefy płatnego parkowania w Polsce.

temu

SkyCash oficjalnym Partnerem Dojazdów na Pol’and’Rock Festival (d. Woodstock)

temu

SkyCash został oficjalnym Partnerem Dojazdów tegorocznego Pol’and’Rock Festival w Kostrzynie nad Odrą, znanego dawniej jako Przystanek Woodstock. Dzięki temu fani jadący na imprezę zyskają wygodny dostęp do biletów, a organizatorzy otrzymają symboliczne 1 zł za każdy sprzedany bilet.

Aplikacja SkyCash powiększyła się o produkty TU Europa i oferuje szybki zakup ubezpieczenia

Oferta ubezpieczeń turystycznych SkyCash powiększyła się o produkty TU Europa. Użytkownicy aplikacji, wyruszający w wakacyjną podróż, w wygodny sposób mogą wybrać jeden z trzech wariantów polisy, dostosowanych do ich potrzeb. Zakup ubezpieczenia zajmuje tylko chwilę.